Praktijk voor natuurlijke genezing Balans Enschede

Behandelwijzen


Dorn rugwervelcorrecties en triggerpointtherapie
Eén van de meest simpele, maar tegelijk uiterst effectieve behandelwijzen is de Dorn-therapie.
Op een zachte, pijnloze manier wordt bekkenscheefstand opgeheven, waardoor eventueel beenlengteverschil meestal verdwijnt. Rug- en nekwervels worden gecorrigeerd op een manier waarbij het lichaam op aansturing van de therapeut zelf de corrigerende beweging maakt. Anders dan bij sommige manuele therapieën is het hierdoor niet mogelijk over een eventuele pijngrens te gaan, wat de behandeling geschikt maakt voor iedereen.

Aanvullend kan er gebruik gemaakt worden van triggerpointtherapie,  waarbij spierknopen en/of blokkades m.b.v. een bepaalde massage worden opgelost.

Orthomoleculaire therapie
De grondgedachte van de orthomoleculaire geneeswijze is: als iemand optimaal wil functioneren, dan zul je het lichaam daartoe ook de optimale hoeveelheid voedingsmiddelen moeten aanbieden. Niemand zal het in zijn hoofd halen om zijn auto op verschraalde benzine of zonder voldoende, of kwalitatief ongeschikte motorolie te laten rijden. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat de bolide sputterend tot stilstand komt. Ons lichaam is ons persoonlijke vervoermiddel. Toch sjoemelen veel mensen met hun “brandstof” en bestaat onze “benzine” uit verschraalde voeding, die de naam gezond niet mag dragen. Vaak weten we ook niet meer wat we moeten kiezen uit het enorme supermarktaanbod, dat gericht is op gemakkelijk, voorgekookt en snel. Verantwoorde biologische en vers bereide voeding is stap één om het lichaam weer goed te kunnen laten functioneren. Door middel van het aanvullen van tekorten met vitaminen, mineralen, enzympreparaten etc. ondersteunt orthomoleculaire therapie waar nodig dit proces.

Levend Bloed Analyse
Een andere mogelijkheid in het aanbod van diagnose-mogelijkheden is levend bloed analyse. Daarvoor is maar een klein druppeltje bloed nodig (vingerprik), dat, meteen onder de microscoop gelegd, veel informatie geeft over de gezondheidstoestand van de patiënt. Omdat de patiënt mee kan kijken, heeft die aan de hand van de uitleg meteen zelf een duidelijk beeld van zijn/haar "innerlijke wereld", wat heel verhelderend kan zijn.

Eigen prikpost in de praktijk
Mocht het nodig zijn om voor verder onderzoek bloed te moeten laten onderzoeken, bijv. voor schildklier, vitaminenbepaling, Lyme-klachten, vetzuren-profiel, leverwaarden etc. etc., dan hoeft men hiervoor niet meer met een testpakketje naar een prikpost in het ziekenhuis. Sinds kort kan iedere maandag, op afspraak,  in onze praktijk bloed afgenomen worden.

NAET
Voluit: Nambudripads Allergy Elimination Technique. Dit is een holistische methode waarbij het lichaam weer in staat gesteld wordt datgene te verdragen en op een positieve manier te verwerken, waarop het eerder allergisch of overgevoelig reageerde. De therapie is gebaseerd op de kennis van acupunctuur, zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van naalden.
Deze methode is alleen succesvol wanneer ook de achterliggende reden van de overgevoeligheid wordt behandeld. Deze vinden we terug in een verstoorde darmflora.
NEI
Vanuit de acupunctuur weten we dat onverwerkte negatieve emoties ons kunnen blijven triggeren. Ze blijven in ons onderbewuste hangen en af en toe worden we er steeds weer door geplaagd. De arts Roy Martina ontwikkelde de NEI-methode, waarin deze afkorting staat voor neuro-emotionele-integratie. Oftewel, wanneer het ons lukt om deze negatieve onverwerkte zaken alsnog te benoemen en vervolgens te verwerken, dan zullen lichaam en geest daar niet langer door belast worden. Met behulp van de spiertest (o-ring test) is het mogelijk om deze onbewuste triggers uit te vragen en te elimineren. Vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig om resultaat te behalen. Bij mensen met chronische klachten is er vaak ook een onderliggende onbewuste reden waardoor men maar niet gezond kan worden. NEI helpt om deze reden boven water te krijgen en vervolgens te elimineren.
Roy Martina schreef over deze methode het boek “Wie ben je echt?” Deze behandeling wordt per 1 januari 2016 in onze praktijk gedaan door Marianne Schroer, gediplomeerd NEI-coach.

Fotonen- en Lasertherapie
Fotonentherapie is een moderne therapievorm, waarbij lichtenergie wordt overgedragen aan het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zichzelf te herstellen en te genezen.
Voor de toepassing van deze therapie wordt gebruik gemaakt van een innovatief medisch apparaat: de Hyper-Photon 3D. Dit apparaat produceert een speciaal soort licht en is verder uitgerust met een frequentiegenerator, waardoor elke lichaamseigen positieve frequentie aan het lichaam kan worden doorgestuurd, die voor het behandelen van een bepaalde klacht nodig kan zijn. Deze frequenties zijn afzonderlijk instelbaar en daardoor als "maatpak" op de cliënt inzetbaar.
Fotonentherapie geeft goede behandelresultaten, is snel werkzaam, kan bij diverse gezondheidsproblemen worden toegepast, is ontspannend en heeft geen ongewenste bijwerkingen.

Waarom is deze therapie zo effectief?
Hoe onvoorstelbaar het misschien ook mag klinken, er bevindt zich licht in onze cellen!
Wetenschappers hebben vastgesteld dat onze lichaamsvellen licht bevatten en uitstralen ( o.a. Duitse biofysici onder leiding van professor F.A. Popp in 1975). Dit licht kreeg de naam biofotonen, bio betekent leven en foton betekent licht. De biofotonen die onze cellen in de vorm van laserachtig licht uitwisselen, gebruiken de cellen voor een tweeledig doel. Ten eerst eom informatie over te dragen en ten tweede om energie voor hun eigen celstofwisseling te verkrijgen. Biofotonen zijn dus de dragers van informatie en de energie waardoor alle cellen in ons lichaam functioneren en met elkaar communiceren. Zo zorgen de biofotonen ervoor dat alle lichaamsfuncties worden aangestuurd. Ons totale lichaam heeft dit licht nodig.

De zon is onze natuurlijke directe bron van fotonen, die het lichaam opneemt via de huid en de ogen. Daarnaast is onze voeding een indirecte bron van fotonen. Via fotosynthese in de planten wordt namelijk zonlicht opgeslagen in onze voeding. Ons lichaam kan ook fotonen van andere lichtbronnen dan de zon opnemen, maar dan moet dit licht aan specifieke kenmerken voldoen, Dit vermogen van ons lichaam vormt de basis van fotonentherapie.

Indien cellen niet optimaal functioneren is hun lichtintensiteit verminderd. Het toevoegen van licht, dat gelijksoortig is aan ons lichaamseigen licht, stimuleert de cellen tot herstel. Het licht, dat wordt ingezet bij fotonentherapie, wordt opgenomen door de ogen en huid en vervolgens door het hele lichaam verspreid. Dit stimuleert de functie van alle lichaamscellen, waardoor niet alleen de werking van het hormoonstelsel, het immuunsysteem
en het zenuwstelsel verbetert, maar ook van alle organen en van de mentale en emotionele conditie.

Fotonentherapie is effectief omdat het de productie en functie van biofotonen in ons lichaam stimuleert.

Wij “zijn”materie en energie
“Waaruit bestaat je lichaam? Uit weefsels en organen. Waaruit bestaan organen? Uit cellen. Waaruit bestaan cellen? Uit moleculen. Waaruit bestaan moleculen? Uit atomen, Waaruit bestaan atomen? Uit subatomaire deeltjes. Waaruit bestaan deze subatomaire deeltjes? Uit energie? Nee. Ze bestaan niet uit energie: ze zijn energie.” (David Cameron Gikandi)
Voor nog meer informatie over deze therapie, zie ook onder het kopje "Nieuws".Elders op deze site vindt u nog meer behandelwijzen genoemd. Vaak worden verschillende therapieën gecombineerd, om zo tot een op maat gesneden therapiepakket te komen.NAET

Allergie-eliminatie

HPU

Chronisch moe

Clienten vertellen

Ervaringen van anderen...

Laboratorium tests

Wat zijn de mogelijkheden?