Praktijk voor natuurlijke genezing Balans Enschede

NAET


Allereerst mijn eigen verhaal:
Een aantal jaren geleden kwam ik tijdens een congres met een collega in gesprek, die vertelde dat ze d.m.v. NAET-therapie van haar vitamine-C-allergie was verlost. Ze voelde zich nu een stuk beter en adviseerde sindsdien haar cliënten om in geval van overgevoeligheid deze therapie te ondergaan bij een NAET-praktiserende collega. Eigenlijk was het maar een raar verhaal. Hoe kon een mens nu allergisch reageren op een stof die het lichaam vroeger van nature zelf kon aanmaken en die man - zeker weten - echt nodig heeft?
Toch was mijn interesse gewekt en besloot ik me in deze therapie te verdiepen. Als het echt mogelijk zou zijn om mensen- anders dan door een langdurig vermijdend dieet- van allerlei voedselovergevoeligheden, intoleranties en allergieën af te helpen, dan zou dat het beste nieuws zijn dat ik in al mijn praktijkjaren had gehoord. Omdat mijn man en ik zelf ook de nodige intoleranties en allergieën hadden, besloten we de proef op de som te nemen en een aantal behandelingen bij collega Ewa te ondergaan. En inderdaad…mits het lichaam verder op de juiste manier ondersteund wordt d.m.v. darmtherapie, blijkt NAET inderdaad in staat om de afweerreactie die het organisme m.b.t. bepaalde stoffen heeft opgebouwd om te zetten naar een positieve vorm. Hierdoor reageert het lichaam niet langer meer met klachten op bijv. ei, melk, tarwe, soja. Sterker nog, de goede voedingsstoffen in deze producten worden weer op de juiste wijze opgenomen en gebruikt. We werden steeds enthousiaster en ik zag al de blije gezichten voor me van alle cliënten die op deze manier geholpen zouden kunnen worden. Inmiddels is de NAET-therapie een vast onderdeel van het behandelaanbod in mijn praktijk, al heb ik wel ervaren dat deze therapie niet bij iedereen effect heeft. Er is een klein percentage cliënten die in de loop van de tijd een terugkeer ervaart van de klachten.
Wat is NAET?
Het grappige is dat de grondlegster van deze therapie dr. Devi Nambudripad eigenlijk op een zelfde toevallige manier op het spoor kwam van de mogelijkheid om mensen op deze wijze te behandelen. Mevrouw Nambudripad is zelf arts, acupuncturist en chiropractor en reageerde sinds haar jeugd allergisch of van alles en nog wat. Door haar kennis van acupunctuur wist ze dat, wanneer men in aanraking kom met iets waarvoor men erg allergisch is en een anafylactische shock dreigt, dit te behandelen is door op bepaalde punten naalden te zetten. Ze beschrijft haar verhaal hierover uitvoerig in haar boek “Leven zonder Allergie”, dat ook in het Nederlands vertaald werd. Het lukte haar een methode te ontwikkelen waarbij men een aantal meridianen op een bepaalde manier stimuleert, terwijl men de cliënt het bewuste allergeen in de hand laat houden. Ook specifieke orgaanpunten spelen een rol in haar therapie. Ze behandelde zichzelf succesvol op alle allergieën en behandelde duizenden patiënten. Het was haar droom om wereldwijd veel mensen van hun klachten af te helpen en ze begon therapeuten op te leiden. Ruim 9000 therapeuten over de hele wereld behandelen nu mensen. Voor nog meer info over NAET zie www.naet-europe.com

NAET

Allergie-eliminatie

HPU

Chronisch moe

Clienten vertellen

Ervaringen van anderen...

Laboratorium tests

Wat zijn de mogelijkheden?