Praktijk voor natuurlijke genezing Balans Enschede

Bij Downsyndroom zijn ook veel voedingsstoffen down


03-04-2013

Levenskwaliteit en gezondheid bij Downsyndroom kan beter!

Het syndroom van Down is een genetische afwijking, waardoor veel genen verhoogd tot expressie komen. Hierdoor onstaan disbalansen in de stofwisseling, waardoor een verhoogde behoefte (en vaak daardoor dus juist een tekort) aan bepaalde vitamines, mineralen en aminozuren ontstaat. Deze tekorten liggen vaak weer ten grondslag aan de ontwikkelingsstoornissen en gezondheidsproblemen, die je bij mensen met het syndroom van Down vaak ziet.
Over deze materie schreef mw. dr. E. de Boer in het juninummer (2012) van het "Tijdschrift voor orthomoleculaire geneeskunde"  een belangwekkend artikel.
Wanneer men inzicht heeft in welke voedingsstoffen bij Down in grotere mate verbruikt worden en men deze dan extra suppleert, dan kunnen veel stofwisselingsproblemen zodanig bijgestuurd worden dat de persoon in kwestie zich beter kan ontwikkelen. Uiteraard komt dit ook de algemene gezondheidstoestand behoorlijk ten goede.
In onze praktijk hebben we gezien dat ook een goede ondersteuning van de darm d.m.v. probiotica behoorlijk verbetering kan geven. Veel overgevoeligheidsreacties verdwijnen met behulp van NAET-behandelingen. Wanneer op deze manier de "druk van de stofwisselingsketel" kan worden gehaald, blijken adolescenten met Down daarna een enorme ontwikkelingsspurt door te maken.
Ergo: orthomoleculaire behandeling met gerichte suppletie en bovenal supergezonde voeding kunnen- vooral bij het Downsyndroom - veel extra levenskwaliteit bieden.


NAET

Allergie-eliminatie

HPU

Chronisch moe

Clienten vertellen

Ervaringen van anderen...

Laboratorium tests

Wat zijn de mogelijkheden?