Praktijk voor natuurlijke genezing Balans Enschede

Maagverkleining heeft risico\'s


03-04-2013

Een maagverkleining lijkt voor mensen die al een groot deel van hun leven kampen met behoorlijk overgewicht, "de" oplossing voor hun probleem.
Het zorgt er in ieder geval voor dat je minder eet en dat de overtollige kilo's verdwijnen.
Dr. Magdalena Östlund van het Karolinska Instituut in Zweden deed een uitgebreid onderzoek onder ruim 12000 landgenoten, die een maagverkleining hadden ondergaan. Ze volgde deze mensen gedurende bijna 9 jaar na de ingreep. Hieruit blijkt dat mensen met een maagverkleining een verhoogde kans hebben op:

* Psychose
* Depressie
* Zelfmoordneigingen
* Alcoholverslaving

Dit is te verklaren door het feit dat je door een kleinere maag ook een verminderde opnamecapaciteit hebt m.b.t. vitamines, mineralen en essentiële vetzuren.
Door de te kleine maag is er ook letterlijk minder ruimte (en tijd) voor de vertering van vetten en vetoplosbare vitamines.
Dit geeft een verhoogd risico op galstenen en osteoporose.
Dit is toch wel een erg hoge prijs voor een lichaam, dat weliswaar een stuk slanker is, maar hierdoor ook tamelijk ongezond in zijn nodige opbouwstoffen komt te zitten.
Het alternatief is: zoveel eten als je wilt, maar dan wel alleen van groenten, fruit en de goede eiwitten en vetten, zoals die bijv. in noten en vis voorkomen.
Het is in ieder geval iets om in overweging te nemen.....!
               Bron: Orthotrend Faché-instituut nieuwsbriefNAET

Allergie-eliminatie

HPU

Chronisch moe

Clienten vertellen

Ervaringen van anderen...

Laboratorium tests

Wat zijn de mogelijkheden?