Praktijk voor natuurlijke genezing Balans Enschede

Galblaasverwijdering geeft neveneffecten


03-04-2013

In het nieuwsbulletin Orthotrend van het Faché Instituut wordt melding gemaakt van het feit dat na verwijdering van de galblaas schimmelinfecties kunnen toenemen.

De gal, die geproduceerd wordt in de lever, komt terecht in de galblaas, waar het wordt geconcentreerd en opgeslagen, waarna het via de galbuis naar de twaalfvingerige darm gaat. Hier neutraliseert het de semi-zure voeding, die afkomstig is uit de maag en zorgt het daarbij voor een optimale zuurgraad voor de pancreas-enzymen. Ook beschermt deze geconcentreerde gal in de darm tegen indringers, zoals parasieten, slechte bacteriën en schimmels en gisten.

Bij veel vrouwen wordt de galblaas verwijderd i.v.m. de vorming van galstenen. Galstenen bestaan voor 80% uit cholesterol en 20% uit een mengsel van bilirubine met kalkzouten. Samen met glycine zorgt het stofje taurine ervoor dat de overtollige cholesterol in de galblaas wordt afgevoerd in de vorm van galzouten. Dit proces wordt sterk verstoord door het gebruik van de anticonceptiepil en bij vegetariërs.

Wanneer de galblaas wordt verwijderd, dan sijpelt de levergal meteen in de twaalfvingerige darm, deze laaggeconcentreerde (want: niet ingedikte) galvloeistof is niet in staat om de vetten volledig te verteren. Er kan diarree ontstaan, maar ook een tekort aan de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K. Daarnaast komt het zuur-base-evenwicht in het gedrang en wordt de darm gevoeliger voor indringers, waaronder de darmschimmel Candida albicans, die aan de basis ligt van verschillende chronische ziektes.

Bij mensen van wie de galblaas is verwijderd is een anti-candida-dieet ( heel veel groenten, weinig suikers) aan te raden.

Galsteenvorming stopt overigens niet na het verwijderen van de galblaas, omdat ze hun oorsprong vinden in de lever!


NAET

Allergie-eliminatie

HPU

Chronisch moe

Clienten vertellen

Ervaringen van anderen...

Laboratorium tests

Wat zijn de mogelijkheden?